Нови паркинг на дијелу школског дворишта у Борику

Весна Поповић
Нови паркинг на дијелу школског дворишта у Борику

Бањалука - Град планира да изгради 49 паркинг мјеста у улици Реље Крилатице у Борику, а да би се направио простор за остављање аутомобила, Основна школа "Вук Стефановић Караџић" ће уступити дио свог дворишта.

У Градској управи су објаснили да су на тој локацији већ уцртана мјеста за паркирање дуж саобраћајнице, али да ће новим планом то бити измијењено.

- Ова локација је веома фреквентна и влада недостатак паркинг мјеста, а на овај начин покушавамо ублажити тај проблем - казали су у Градској управи.

Објаснили су да ће по завршетку изградње возила бити паркирана под углом од 90 степени у односу на коловоз. Да би се то догодило, биће помјерен тротоар и ограда ОШ "Вук Стефановић Караџић", чиме ће ова школа остати без једног дијела дворишта.

- Из буџета града за ове радове је планирано 70.000 КМ и још не знамо када ће тачно почети, с обзиром на то да нису завршене поједине процедуре у вези са реализацијом овог пројекта - казали су у Градској управи.

Директор ОШ "Вук Стефановић Караџић" Татјана Вилендечић казала је да је школа дала сагласност за изградњу овог паркинга.

- Простор који ћемо уступити се налази иза школе и у питању је празна травната површина коју дјеца не користе - рекла је Вилендечићева.

Додала је да школа располаже са 11 дунума земље и да се сва игралишта налазе на другој страни.

- Они остају нетакнути, тако да то што ћемо уступити простор за нови паркинг неће бити на штету ученика јер не значи да ће имати мање простора за игру и спортске активности -  објаснила је Вилендечићева.

Истакла је да ће нова паркинг мјеста  олакшати свакодневно функционисање школе.

- Корист је вишеструка, како за станаре околних зграда, тако и за оне који ту често долазе, или и за нас. Они ће имати више мјеста за паркирање, а не као до сада јер су због недостатка мјеста возачи остављали аута код дворишта и често блокирали улаз у  школу - навела је Вилендечићева.

Проширење

У Градској управи су подсјетили да су капацитети паркирања у граду ове године проширени за 407 нових мјеста, тако да возачи на располагању имају укупно 4.700 мјеста гдје се врши наплата.

- Највише нових мјеста оформљено је у улици Драгише Васића и Равногорској 267, у улици Тина Ујевића наплата је уведена за 24 мјеста, у Масариковој улици на 36, а код зграде "Медицинске електронике" на 80 - казали су у Градској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана