Нови мост у Драгочају чека приступне саобраћајнице

А. С.
Нови мост у Драгочају чека приступне саобраћајнице

Бањалука - Завршетком радова на приступним саобраћајницама у наредних десет дана биће створени услови да се нови мост у Драгочају пусти у саобраћај.

Како су истакли у Одјељењу за саобраћај и путеве, прелаз преко рјечице Драгочајке је завршен на вријеме, 24. јула, како је то предвиђено уговором, а потом су кренули радови на приступним саобраћајницама.

- Можемо бити задовољни јер се све одвија предвиђеном динамиком. Извођач је завршио градњу новог моста у Драгочају у складу са уговором. Послије је кренуло чишћење градилишта, демонтажа механизације, те су створени услови да предузеће “МГ Минд” започне са радовима на приступним саобраћајницама - истичу у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Изградњом новог моста не само да ће бити побољшан и убрзан саобраћај у овом насељу, већ ће знатно бити смањен ризик од излијевања Драгочајке, што је раније био чест случај, јер је стари мост представљао тзв. уско грло у случајевима високих водостаја.

- Нови мост биће знатно већи од досадашњег, са омогућеним двосмјерним саобраћајем. Према пројекту, биће дугачак 13, а широк девет метара. Имаће двије саобраћајне траке ширине по три метра, те двије пјешачке стазе од по метар и по ширине - рекли су из одјељења.

Изградња моста почела је крајем априла, а рок за извођење радова био је 120 дана. Вриједност радова је 220.000 КМ.

Мјештани једва чекају да нови прелаз буде у функцији.

- Мост је веома значајан за све становнике јер добијамо савремену комуникацију, а отклоњено је и саобраћајно уско грло. Пред тога, биће повећана безбједност пјешака - казао је становник Драгочаја Миленко Дојчиновић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана