Нови кружни ток на Кочићевом вијенцу спаја два транзита

Александар Стојановић
Нови кружни ток на Кочићевом вијенцу спаја два транзита

Бањалука - Изградња десетог кружног тока у посљедње три године на подручју града почела је јуче на укрштању Солунске, Козарске и улице Исаије Митровића на Кочићевом вијенцу, недалеко од сједишта Полицијске управе Бањалука.

Почетку радова присуствовао је градоначелник Игор Радојичић који је рекао да је ова раскрсница једна од кључних саобраћајних тачака у граду, јер представља спој између источног и западног транзита.

- Ова раскрсница је повезница неколико важних саобраћајница, и то с једне стране према новом мосту у Обилићеву и споју на источни транзит, а на другој страни према западном транзиту и центру града. Практично, изградњом овог кружног тока биће затворен прстен источног и западног транзита - нагласио је Радојичић и додао да је за овај пројекат из буџета издвојено 369.000 КМ.

Он је упутио апел возачима за стрпљење и разумијевање с обзиром на то да ће за вријеме извођења радова бити и измјена у режиму одвијања саобраћаја.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић казао је да оно што издваја ову од других кружних раскрсница у граду јесте то да се овдје ради о повезивању двију трокраких раскрсница које су до сада функционисале засебно.

- Ова раскрсница неће бити у класичном облику круга, него више елипсе која ће повезати двије раскрснице. Затражили смо од извођача да радови буду окончани и прије предвиђеног рока. Такође, настојаћемо да буде што мање потпуних обустава и да се саобраћај одвија и поред радова на овом локалитету - рекао је Сандић.

Он је навео да је ова кружна раскрсница требало да буде завршена и прије пуштања у функцију новог моста који повезује Обилићево и Кочићев вијенац, али да су неуспјешни тендери пролонгирали овај пројекат.

Рок 90 дана

Извођач радова је предузеће “Козарапутеви” које има рок од 90 дана да изгради раскрсницу. Из овог предузећа су обећали да ће настојати да радове окончају и прије уговореног рока.

- Трудићемо се да не долази до већих застоја у саобраћају и да возачи и пјешаци што прије добију модерну раскрсницу - рекли су из “Козарапутева”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана