Нови кров, столарија и фасада за вртић “Јежева кућица”

Илијана Божић
Нови кров, столарија и фасада за вртић “Јежева кућица”

Бањалука - Најстарији градски вртић “Јежева кућица”, стар 70 година, ускоро ће заблистати новим сјајем пошто је јуче почела санација овог кутка за малишане.

Градоначелник Игор Радојичић изјавио је да је било неопходно  реновирање те да је то четврто обданиште које је у процесу реконструкције.

- Главни циљ је да у наредних неколико година буде обезбијеђено још 400 мјеста за малишане у оквиру система Центра за предшколско васпитање и образовање. Прошле седмице смо започели адаптацију простора на Старчевици за нови вртић, а у току је градња потпуно нових обданишта у насељима Лазарево и Петрићевац - рекао је Радојичић.

Додао је да ће у обнову “Јежеве кућице” бити уложено 50.000 КМ.

- Вртић ће добити нови кров, фасаду и изолацију, а биће замијењена  и столарија - рекао је Радојичић. 

Додао је да је у плану и реновирање другог објекта који се налази у кругу овог забавишта како би били значајно проширени смјештајни капацитети.У Центру за предшколско васпитање и образовање казали су да је “Јежева кућица” изграђена још 1949. године.

- Ове јесени биће обиљежено 70 година постојања овог кутка за најмлађе. Обнова ће трајати 60 дана и у том периоду јасличка група, њих 18, биће смјештено у вртићу “Бамби” у Равногорској улици, а 30 дјеце узраста од три до шест година боравиће у обданишту “Плави чуперак” - истакли су у центру.

Град и Развојни програм УН  (УНДП) финансираће обнову “Јежеве кућице”. Представник УНДП-ја Синиша Родић нагласио је да се реконструкцијом овог вртића наставља добра и успјешна сарадња ове организације и града.

- Пројекти енергетске ефикасности пружају различите могућности, а једна од најважнијих је да ћемо повећати ниво комфора дјеце у обдаништима. Поред тога, остварујемо уштеду средстава и енергије - закључио је Родић.

Захтијеви 

Из Центра за предшколско васпитање и образовање су казали да је дуга листа за упис дјеце у предшколске установе.

- Број захтјева је увијек око 2.000, а реалне могућности уписа крећу се око 1.000 малишана - казали су у центру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана