Нови кабинети дар бивших ученика Основнe школа Јован Цвијић

Јасмина Перишић
Нови кабинети дар бивших ученика Основнe школа Јован Цвијић

Бањалука - Два бивша ученика Основне школе "Јован Цвијић" даровали су овој образовној установи нове табле, столове, тракасте завјесе, столице и други намјештај, а финансирали су и кречење неколико учионица.

Један од добротвора Добриша Ћосић каже да му је драго ако је бар мало успио да неким новим клинцима уљепша ђачке дане.

- У школи сам провео најљепши период живота, стекао прва знања и упознао пријатеље за цијели живот. Иако не живим у Бањалуци, завичај ме, што би мој отац рекао, вуче као магнет. Пролазак кроз школске просторије вратио ми је најљепше успомене на дане младости и било ми је задовољство да се одужим за све лијепо што сам ту проживио - рекао је Ћосић.

Директор Основне школе "Јован Цвијић" Мила Чудић-Никић рекла је да је поносна на све ученике ове школе, јер ово није први пут да се бивши ђаци труде да уљепшају боравак будућим нараштајима.

- Ћосић, који живи у иностранству и још један наш велики добротвор и бивши ђак, који не жели да му споменемо име, опремили су нам кабинете музичког и математике. То су учионице које су биле у најлошијем стању и сви смо им веома захвални - рекла је Чудић-Никић.

Додала је да су ученици ове школе углавном хумани људи који се држе заједно и пазе на школу коју су похађали или коју похађају њихова дјеца.

- Неколицини њих сам предавала и била разредни старјешина па сам нарочито поносна на овакве гестове. Овдје има група бивших ученика, али и родитеља чија су дјеца наши ђаци. Називају се раја са Чаира, а имају и своју "Фејсбук" групу. И они нам стално помажу, а два пута годишње уређују двориште и саде цвијеће - казала је Чудић-Никић и додала да мало која школа има тако добар Савјет родитеља као "Јован Цвијић".

Ученици осмог и деветог разреда Анђела Тепић и Драган Гузијан одушевљени су новим учионицама.

- Сада су нам учионице много љепше. Раније је паркет био нераван, а клупе неудобне, сада је све ново па нам је пријатнији боравак на часовима - рекла је Тепићева.

Гузијан је додао да је гест бивших ученика примјер свима те да ће и он, уколико једнога дана буде у могућности, урадити сличну ствар за своју школу.

Телевизор

Мила Чудић-Никић похвалила се и телевизором који су поклонили бивши ученици, који су недавно у школи прослављали 20 година од мале матуре.

- То је било једно лијепо дружење. Невјероватно је да су се сјетили да нам поклоне плазма телевизор који сада држимо у продуженом боравку - рекла је Чудић-Никић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана