Нови друштвени дом у Љубачеву за боље услове живота

Јасмина Перишић
Нови друштвени дом у Љубачеву за боље услове живота

Бањалука - Љубачево ће ускоро добити нови друштвени дом, а први корак ка томе је почетак уклањања старог објекта којем је јуче присуствовао градоначелник Игор Радојичић.

- Предузеће "Дрворез" из Љубачева донирало је пројекат новог друштвеног дома. У овом моменту имамо и обезбијеђених 180.000 КМ у буџету, што је процијењена вриједност радова. Слиједи тендер за избор извођача радова по постојећем пројекту, завршава се потребна документација и надам се да ће до краја године објекат бити под кровом и стављен у употребу за друштвене потребе становника ове мјесне заједнице - рекао је Радојичић.

Новоизграђени објекат биће мултифункционалан, јер ће на једном мјесту бити доста онога што је становништву потребно за боље услове живота.

- У новоизграђеном објекту налазиће се амбуланта, мјесна заједница и продајни простор и биће то мјесто за друштвене, културе и забавне активности - казао је Радојичић.

Директор предузећа "Дрворез" Мирко Главић рекао је да му је драго што се напокон започело са реализацијом овог пројекта.

- Донирали смо пројекат новог дома и спремни смо да по завршетку радова опремимо салу клупама и столовима - истакао је Главић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Љубачево Раденко Вујасин изразио је захвалност што је Градска управа са градоначелником Игором Радојичићем на челу препознала потребу мјештана овог бањалучког приградског насеља за друштвеним садржајима и покренула низ активности у том смјеру.

- Ово је велика ствар за нашу мјесну заједницу и надам се да ће Друштвени дом бити завршен у што краћем року, јер заиста имамо потребу за оваквим једним објектом - казао је Вујасин.

Друштвени живот

Пројекат санације или изградње друштвених домова - нова градска администрација започела је почетком ове године.

- Пројектни тим је урадио процјену за 14 објеката друштвених домова на сеоском и приградском подручју, и за ову годину, уз Љубачево, расписане су јавне набавке за домове у Драгочају и Дебељацима. Бирали смо различита подручја града, како би уз, комуналну инфраструктуру, становништву на сеоском и приградском подручју били обезбијеђени услови и за друштвени живот - закључио је Игор Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана