Нове саднице умјесто старих и оштећених стабала

Срна
Нове саднице умјесто старих и оштећених стабала

БАЊАЛУКА - У бањалучком насељу Ада биће засађене нове саднице умјесто старих и оштећених стабала у дрвореду на Булевару војводе Степе Степановића, која угрожавају безбједност суграђана, саопштено је из Градске управе

Велики пројекат реконструкције дрвореда од раскрснице Булевара са Улицом цара Лазара одвијаће се по фазама у наредних пет година, почев од ове јесени.

Да су стабла у изразито лошем стању, показала је и студија анализе са приједлогом мјера санације дровреда у Бањалуци из 2016. године, према којој је 61,79 одсто стабала у категорији лоших /ријеч је углавном о америчком јавору-пајавцу/, док је остатак у категорији веома лоших и стабала у одумирању.

Стручни тим за јавно зеленило градског Одјељења за комуналне послове је због оваквог чињеничног стања припремио пројекат реконструкције након свеукупне и детаљне анализе стања дрворедних стабала.

Овим пројектом предвиђено је и да ће стабла која су изразито опасна по грађане и материјалну имовину бити замијењена новим и адекватнијим врстама садница.

Из Стручног тима су истакли да је реконструкција дрвореда у Булевару војводе Степе Степановића, која је уједно и једна од најдужих улица у Бањалуци, веома значајна активност за цијели град, за становнике насеља, а посебно за ђаке тамошњих основних школа "Петар Петровић Његош" и "Бранко Радичевић".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана