Нове процјене угрожености града

В. П.
Нове процјене угрожености града

Бањалука - Градски штаб за ванредне ситуације је на јучерашњој сједници прихватио допуне процјене угрожености од елементарних непогода и других несрећа.

Овом процјеном ажурирани су подаци о хидрографској мрежи, стању водозаштитних објеката, угрожених путних праваца, клизишта те анализу ризика од поплава који се односе на елементарне непогоде из маја и августа прошле године.

- Елементарне непогоде које су узроковале поплаве, бујице и клизишта, које су задесиле Бањалуку и цијели регион, захтијевају да се изврши анализа и уради свеобухватна допуна процјене угрожености града. У питању је комплексан документ који је сада урађен - рекао је командант штаба и градоначелник Слободан Гаврановић.

На овој сједници усвојена је и информација о стању водозаштитних објеката, клизишта, потреба за уређењем и санацијом и угроженим подручјима, као и информација о попуни, обуци и опремању структура Цивилне заштите.

Штета од прошлогодишњих мајских поплава на подручју града процијењена је на 67,4 милиона КМ. На имовини грађана штета је процијењена на 21,5 милиона КМ, привреде 40 милиона, а на инфраструктури 4,73 милиона КМ. Бујичне поплаве у августу причиниле се штету од 6,9 милиона КМ: на домаћинствима 1,8 милиона КМ, фирмама 3,3 милиона КМ и инфраструктури 1,3 милиона КМ.

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана