Новцем од пореза на непокретности до једнаких субвенција

В. Ж.
Новцем од пореза на непокретности до једнаких субвенција

БАЊАЛУКА - Предсједник Скупштине града Љубо Нинковић рекао је да је предложио да новац од пореза на непокретности за 2024. годину буде преусмјерен како би се субвенције у приватним и јавним вртићима изједначиле.

Нинковић се јуче састао са представницима родитеља чија дјеца иду у приватне вртиће, а који су истакли да је овај приједлог добио апсолутну подршку родитеља.

- Данашњи састанак буди наду у праведно рјешење у догледно вријеме. Задовољни смо јер је предсједник Скупштине спреман да закаже ванредну сједницу, прво за нацрт ребаланса буџета за 2024. годину, а онда и за приједлог ребаланса. Према његовим ријечима, новац би дошао од пореза на непокретности, те остаје да се Градска управа с тим сагласи - истакао је координатор родитеља дјеце која похађају приватне вртиће Бранко Црногорац.

Родитељи сматрају да се овим приједлогом за ову годину рјешава проблем који су назначили, а да би већ по усвајању ребаланса требало да се размишља о буџету за ове намјене у будућности.

- Надамо се да је ово трајно опредјељење свих политичких фактора у Бањалуци, али и широм Републике Српске, пошто је ово питање у срцу свих демографских мјера - нагласио је Црногорац и додао да ће, чим окончају борбу за једнакост на овом плану, упутити захтјев за разговор са представницима Министарства просвјете Републике Српске како би пронашли рјешење за питање продуженог боравка у основним школама.

Подсјетимо, градоначелник Драшко Станивуковић је у уторак рекао да ће субвенције за родитеље чија дјеца иду у приватне предшколске установе бити ускоро повећане са 60 на 100 КМ. Међутим, ово рјешење је наишло на негодовање родитеља који траже да буду изједначене субвенције за дјецу у свим редшколским установама.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана