Новац од хуманог паркинга породици Тубоњић

ГС
Foto: А. Чавић

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић посјетио је данас породицу Тубоњић у мјесној заједници Кола, чија кћерка Милица болује од церебралне парализе и још једног непознатог синдрома.

Искористио је ову прилику да им пожели срећне празнике, уручивши им и печеницу за сутрашњи празник – Божић, али и да им саопшти да ће новчана средства која су прикупљена од хуманог паркинга овој породици бити уручена већ наредне седмице.

Како је казао градоначелник – сва средства ће бити усмјерена за изградњу куће породице Тубоњић, која живи у веома тешким условима, те је искористио прилику да захвали свим хуманим људима који су помогли да се нобац прикупи.

-Срећан сам да у овим празничним данима имам прилику да посјетим наша села и наше породице, јер на тај начин показујемо да смо ту за њих. Наши хумани паркинзи, које смо промовисали прошле године, на прољеће, потпуно су у функцији. Тубоњићима ће 4.000 КМ које прикупљене бити на располагању већ наредне седмице – казао је градоначелник.

Истакао је како се ова породица бори на све могуће начине да добију кров над главом који је потребан свакој породици и сваком дјетету те је додао да им је Градска управа на располагању.

-Жеља свих нас је да дјевојица Милица добије услове за живот какве заслужује. Хвала свим суграђанима који су паркирали на означене хумане паркинге, јер су на тај начин донирали новчана средства за ову породицу. Позивам све да позову хуманитарни број 1434, те да сви заједно будемо солидарни и у овим празничним данима – казао је Станивуковић.

Ћиро Тубоњић, Миличин отац, захвалио се градоначелнику на посјети, урученом поклону и лијепим вијестима, те свим грађанима који су ту на располагању за његову породицу, који помажу, како новчано, тако и кроз разне донације, а све како би били у могућности да изграде нову кућу.

Хумани паркинзи представљају вид подршке најугроженијим грађанима, а приход од десет паркинг мјеста, која су означена за ту намјену, Граду не значи много у односу на оно што значи онима који су егзистенцијално угрожени. Корисници паркинга га морају платити, те ће паркирањем на означена мјеста, свој новац, који би свакако потрошили, усмјерити ка онима којима је то најпотребније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана