Нова трка за директорску фотељу вртића у Бањалуци

Данијела Стоканић
Нова трка за директорску фотељу вртића у Бањалуци

Бањалука - Одборник у Скупштини града Мира Галић најозбиљнији је кандидат да засједне у фотељу Наташе Радуловић, директора Центра за предшколско васпитање и образовање.

Како "Глас Српске" сазнаје, поред Галићеве, која је члан Социјалистичке партије (СП), то мјесто циљају и други из те партије и то Јелена Куртиновић, Миладин Савић и Босиљка Бошњак. Радуловићева би у пензију требало да оде у августу и због тога ће конкурс за упражњено мјесто првог човјека бањалучких вртића бити расписан у мају, а комисија би требало да у јулу интервјуише кандидате. По договору владајуће коалиције на нивоу града, та директорска функција треба да припадне социјалистима, али у њој и даље сједи кадар СНСД-а.

Предсједник Повјереништва Градског одбора СП-а Бањалука Раденко Комљеновић истакао је да у странци размишљају о кадровима за то мјесто, али да још није заузет коначан став.

- Партија ће кад дође вријеме заузети став о питању директора, односно кад изађе конкурс - рекао је Комљеновић.

Његов партијски друг Недељко Милаковић, народни посланик и директор "Градског гробља", каже да је то на органима странке и града.

- Прошле су три године и више а још, упркос договору, на мјесто директора вртића нисмо поставили свој кадар. На органима партије је да то ријеше. Ево, сад имамо и Повјереништво и његовог предсједника, чланове Извршног и Главног одбора и они то треба да спроведу са градоначелником Слободаном Гаврановићем - истакао је Милаковић.

Шеф Клуба одборника ДНС-а у Скупштини града Боран Босанчић истакао је да је директорска фотеља Центра за предшколско васпитање и образовање ствар СНСД-а и СП-а.

- У сваком случају, оно што они одлуче, ми ћемо подржати. Чињеница је да је то коалиционим споразумом припало СП-у. На њима је да буду активнији и да добију ту позицију - став је Босанчића.

Јуче нисмо успјели да ступимо у контакт са Радуловићевом јер је, како су нам рекли у Центру, на службеном путу, док је Галићева била недоступна путем мобилног телефона па нисмо добили њен коментар.

Први човјек социјалиста

Раденко Комљеновић каже да је у фокусу његовог партијског рада да спроведе изборе у градској организацији како би био изабран предсједник бањалучких социјалиста.

Не искључује могућност да се кандидује за ту функцију уколико добије подршку чланства и предсједника партије Петра Ђокића. Додао је да ће до краја марта избори бити завршени.

Недељко Милаковић изјавио је да ће, ако буде предложен за предсједника одбора, то одбити.

- С обзиром на то да у ранијем периоду нисам добио подршку, не бих се више у то упуштао. Не размишљам о томе. У сваком случају, партија има моју пуну подршку - рекао је Милаковић.

Потпредсједник СП-а Живко Марјанац истакао је да Комљеновић има највише шансе да буде први човјек градског одбора јер је то био и прије неколико година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана