Нова трака за смањење гужви код Видовић сервиса

Весна Поповић
Нова трака за смањење гужви код Видовић сервиса

Бањалука - Град идуће године на раскрсници Булевара војводе Живојина Мишића и Булевара војводе Петра Бојовића код "Видовић" сервиса из смјера "Топлане" према центру планира да изгради траку за скретање удесно.

Потврдио је то начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић и додао да је у току израда пројектне документације.

- За реализацију постоје просторне могућности, нема проблема са имовинско-правним односима и не захтијевају се велика финансијска улагања - прецизирао је Новаковић.

Како је објаснио, на тој локацији је утврђена повећана фреквенција возила из смјера "Топлане", те да је бројање саобраћаја показало да више од 50 одсто возила скреће удесно.

- У том дијелу града повећан је број привредних и осталих субјеката који генеришу путовања као што су "Топлана", Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове, Пословна зона "Инцел", Градски олимпијски базен, Завод за статистику, новоизграђени стамбено-пословни објекти и слично - објаснио је Новаковић.

Предсједник Удружења за унапређење безбједности саобраћаја РС Миленко Јаћимовић је рекао да ће изградња додатне траке знатно побољшати токове саобраћаја.

- Проширење би требало да почне отприлике од капије за улазак у кампус Универзитета у Бањалуци преко пута скретања за сервис "Видовић" па до семафора. Та посебна трака, која ће служити за одвајање возила која скрећу десно према Лазареву дјелимично ће помоћи у рјешавању гужви. Поред изградње ове саобраћајне траке биће потребна и дорегулацију свјетлосних саобраћајних знакова, чиме можемо знатно побољшати проток саобраћаја - објаснио је Јаћимовић.

Возачи се жале да за пролазак на поменутој раскрсници чекају и по 20 минута, а некада чак и више.

- У свако доба дана мора се доста чекати за пролазак кроз ову раскрсницу. Најгоре је ујутро и у послијеподневним часовима, када људи одлазе на посао и враћају се са посла. Тада се колоне аутомобила знају протезати од раскрснице до моста код "Топлане" - објаснила је Анђелка Андрејчић, која свакодневно корисници ову путну комуникацију.

- Гужви једино нема викендом - закључила је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана