Нова плажа купаче дочекује 15. августа

С. Б.
Нова плажа купаче дочекује 15. августа

БАЊАЛУКА - Бањалука ће ускоро добити још једну градску плажу, у Српским топлицама, на обали Врбаса, уз улицу Од Змијања Рајка. Радови на уређењу ове плаже, који су почели јуче, вриједни су око 450.000 КМ, а град ће их реализовати у сарадњи са компанијом “м:тел”.

- Ово је један од великих потенцијала нашег града, јер су обале Врбаса погодне за изградњу плажа - казао је градоначелник Драшко Станивуковић.

Нагласио је да ће садржај на плажи бити прилагођен свим генерацијама.

- На овом мјесту ће суграђани наћи спас од врелих љетних дана. Овај дио обале Врбаса биће погодан за купање и друге активности, а биће прилагођен и лицима са инвалидитетом - нагласио је Станивуковић и додао да је у плану да радови буду завршени до 15. августа.

Поручио је да ће се и у будућности радити у овом дијелу града.

- Улица Од Змијања Рајка је од великог значаја за Бањалуку, јер повезује доњи и горњи дио града. У близини је и Бањ брдо које је најпосјећеније излетиште. У августу намјеравамо да почнемо радове на видиковцу на Бањ брду - поручио је Станивуковић.

Извршни директор за корпоративне послове компаније “м:тел” Никола Тацић рекао је да се као друштвено одговорна компанија радо одазивају оваквим пројектима.

- Ово је значајан пројекат од општег интереса за читаву заједницу. “М:тел” је подржао овај пројекат донацијом у виду санације овог дијела обале Врбаса - казао је Татић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана