Нова котловница грије цијелу Старчевицу

Данијела Стоканић
Нова котловница грије цијелу Старчевицу

Бањалука - Спајање вреловода у улицама Ђеде Кецмановића, Стевана Првовјенчаног, Саничких жетелаца, Студеничкој, Јосифа Панчића, Косте Јарића, Симе Миљуша и Југ Богдана на нову котловницу биће завршено за четири дана. Тиме ће овај објекат гријати цијело насеље.

Потврдила је то "Гласу Српске" портпарол "Топлане" Жаклина Мијатовић.

Према њеним ријечима, завршетком поменутих радова биће окончано преспајање свих потрошача на мини-котловницу на Старчевици, док је овај посао у Кочићевом вијенцу завршен још лани.

- Пуштањем у рад нових котловница на Старчевици и Кочићевом вијенцу поправљен је квалитет гријања у овим насељима. Такође, то је довело и до прикључивања нових потрошача - истакла је Мијатовићева.

Додала је да ће сви планирани радови бити завршени до 1. октобра.

- Уколико буде потребно, већ тада ћемо почети са испоруком топлотне енергије, иако сезона гријања званично почиње 15. октобра. Цијена гријања за сада остаје иста - казала је Мијатовићева.

Додала је да су сви радови који су обављени током редовног овогодишњег ремонта и преспајање старих потрошача на нове котловнице износили 3,2 милиона КМ.

Станарка зграде у улици Др Ђеде Кецмановића Боја М. истиче да је од мјештана сусједних улица, чије су зграде прикључене прошле године на нову котловницу, чула да је прошле зиме квалитет гријања био много бољи.

- Упркос гријању, ранијих година живот у стану је зими био скоро неподношљив. Поред тога, ниједна зима није могла проћи а да се по ћошковима зидова не ухвати влага, као и кондензована пара на прозорима - рекла је Боја М.

Мини-котловнице у насељима Кочићев вијенац и Старчевица као енергент употребљавају дрвну сјечку. За изградњу тих котловница емисијом обвезница "Топлане" код ИРБ-а обезбијеђено је девет милиона марака.

Мазут

"Топлана" је од Градске управе затражила гаранције на кредит помоћу којег би ово предузеће узело кредит из Фонда за развој и запошљавање РС у износу од 7,8 милиона КМ за набавку мазута и финансирање пренесених обавеза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана