Нова година, нови ред вожње

Јасмина Перишић
Нова година, нови ред вожње

Бањалука - Аутобуси "Павловић турса" од 1. јануара имају на појединим линијама нови ред вожње. То се прије свега односи на линије Нова болница - Ортопедија, Нова болница - Пријечани и Нова болница - Мађир.

У "Аутопревозу" су у петак истакли да неће правити никакве измјене у реду вожње, док у централама осталих градских аутобуских превозника није било никога због нерадног празничног дана.

Власник "Павловић турса" Раденко Павловић казао је да је до измјена дошло на сва три правца којима саобраћа линија број један.

- Ред вожње није био у континуитету, па су ове измјене биле неминовне. Мијењали смо распоред полазака на линијама које носе ознаку један: Нова болница - Ортопедија, Нова болница - Пријечани и Нова болница - Мађир. Путници ће напокон имати усклађене поласке, на сваких 15 минута, пола сата и сат - казао је Павловић.

Он је објаснио да ће по новом реду вожње аутобус на линији Нова болница - Ортопедија саобраћати сваких 15 минута, док ће аутобуси на линији Нова болница - Пријечани саобраћати сваких пола сата и сат. За Мађир није имао тачне податке.

- Аутобус за Пријечане у шпицевима иде сваких пола сата, а ван шпица сваких сат. У времену од 5.30 до осам часова ујутро поласци су сваких 30 минута, а од осам до 12 на пун сат. Потом ће у периоду од 12 до 19 часова наши аутобуси саобраћати свако пола сата, а од 19 до 23 часа поново на сваких 60 минута - рекао је Павловић.

Додао је да раније ни сам није знао када аутобуси саобраћају за Пријечане.

- Ми смо ову линију преузели прије годину и по са неусклађеним распоредом вожње, по којем су аутобуси за Пријечане ишли сваких 10 или 20, па затим на 15 минута. Било је тешко запамтити. Сада смо то довели у ред па ће и путницима бити лакше да запамте када имају аутобус - рекао је Павловић.

Мјештанка Пријечана Милица Миљић рекла је да путници до јуче нису знали за промјене реда вожње.

- У аутобусу сам сазнала за нову сатницу полазака па сам зато у петак мало дуже чекала на линију према граду. Мислим да је сада сатница усклађена на прави начин и сматрам да ће становницима Пријечана, кад се навикну на нови ред вожње, убудуће бити много лакше да оду у град или да се врате кући - рекла је Миљићева.

Измјене

Раденко Павловић је рекао да ће у "Павловић турсу" у наредном периоду доћи до још неких измјена.

- Сигурно је да ћемо још неке линије усклађивати са потребама путника - казао је Павловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана