Нова година, нови изазови за Градску ураву

Д. Стоканић, С. Амиџић
Нова година, нови изазови за Градску ураву

Бањалука - Нови ватрогасни дом, отворене котловнице на Старчевици и Кочићевом вијенцу, реконструкција дијела Кастела те отварање Градског гробља у Врбањи само су неки од значајних пројеката Градске управе који су реализовани у 2014. години. Нова година донијеће нове инфраструктурне пројекте и изазове.

Ово је изјавила замјеник градоначелника Јасна Бркић.

- Минула година била је тешка али упркос свему, завршени су бројни пројекти. Један од значајнијих био је и наставак изградње система водоснабдијевања и одвођења отпадних вода -  KFW пројекат. Поред тога је и подјела 142 стана породицама погинулих бораца и РВИ - рекла је Бркићева.

Додала је да је у току изградња још 142 стана који ће бити усељиви у мају ове године.

- Нова 2015. години биће пуна изазова и захтијеваће још више труда, рада и одговорности. То је једини прави начин помоћу којега ћемо моћи успјешно да одговоримо на све задатке. Надам се да је Градска управа у протеклом периоду била добар сервис грађанима и да ће то бити и убудуће - рекла је Бркићева.

Предсједник Скупштине града Будимир Балабан рекао је да је 2014. били доста сложена за привреду и грађане, али да је ипак одржана стабилност свих функција из надлежности скупштине и градске администрације.

- Одговорили смо обавезама које су у надлежности града - казао је Балабан.

Грађани највећег града Српске сагласни су да су у граду урађени значајни пројекти, али увијек се може више и боље.

- Година је била тешка, посебно за људе које су погођени поплавом, све им је уништено што је многе суграђане вратило на почетак - рекла је мјештанка Борика Маријана Ивић и додала да би 2015. година требало да буде боља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана