Нису испуњени услови за наставак рада "Куће радости Бамбиноси"

СРНА
Нису испуњени услови за наставак рада "Куће радости Бамбиноси"

БАЊАЛУКА- Предшколска установа – клуб за дјецу "Кућа радости Бамбиноси" из Бањалуке није доставила потребну документацију након промјене адресе сједишта, те с тим у вези нису испуњени услови за наставак рада, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Министарство просвјете и културе запримило је 6. јула захтјев за утврђивање испуњености услова за наставак рада Установе због промјене сједишта из објекта у Улици Стевана Мокрањца број два у објекат у Улици Стевана Мокрањца 28.

Из Министарства је саопштено да Предшколска установа "Кућа радости Бамбиноси" из Бањалуке није доставила потпуну документацију како би се утврдила испуњеност услова за наставак рада због промјене сједишта исте, те да је затражена допуна исте.

"Законом је прописано да у васпитној групи, уколико се Програм реализује у цјелодневном трајању до 12 часова, морају бити запослена два васпитача. Увидом у достављену документацију, утврђено је да није достављен доказ да је запослен довољан број васпитача у односу на број формираних васпитних група", саопштено је из Министарства.

Уз захтјев није достављен ни доказ да објекат у којем ће се обављати дјелатност предшколског васпитања и образовања технички исправан и да се може користити, односно да има одобрење за употребу надлежног органа.

"Без наведеног не можемо утврдити да дјеца бораве у безбједном окружењу", навели су из Министарства.

Министар просвјете и културе Жељка Стојичић рекла је да ће након што Предшколска установа – клуб за дјецу "Кућа радости Бамбиноси" Бањалука достави потпуну документацију у складу са важећим прописима у Републици Српској, Министарство именовати комисију која ће утврдити испуњеност услова за наставак рада установе у новом објекту због промјене сједишта.

Предшколска установа – клуб за дјецу "Кућа радости Бамбиноси" је Програм предшколског васпитања и образовања обављала у сједишту у Улици Стевана Мокрањца број два, а од 11. септемба 2020. године и у организационој јединици "Кућа радости Бамбиноси један" са сједиштем у Улици Рамићи бб.

Законом о предшколском васпитању и образовању прописано је да, уколико се током обављања дјелатности промијени назив или сједиште предшколске установе или ако установа почне са обављањем дјелатности у новим просторијама, односно ако се промијене други услови прописани законом и на темељу закона донесеним прописом, оснивач предшколске установе дужан је извршити измјене оснивачког акта, те прије почетка рада у промијењеним условима поднијети захтјев Министарству за издавање новог рјешења о испуњености услова за оснивање или наставак рада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана