Нинковић: Вода у Бањалуци није исправна за пиће

Срна
Нинковић: Вода у Бањалуци није исправна за пиће

БАЊАЛУКА- Вода у Бањалуци није исправна за пиће и употребу, што су показали и резултати анализе коју је урадио Институт за јавно здравство Републике Српске, тврди предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нонковић.

Нинковић је нагласио да су резултати показали да вода у десетак бањалучких мјесних заједница није за пиће те је додао да је ријеч о градским мјесним заједницама Центар два, Паприковац, Булевар те Поткозарју, Верићима и другим мјесним заједницама.

Он је нагласио да је застрашујућа чињеница да су градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић и директор "Водовода" Александар Золак знали мјесецима за ове резултате и да о томе нису обавијестили јавност.

"Невјероватно је да Станивуковић и Золак зарад политичких поена ускрате новац који је намијењен за водовод, како би се вода третирала и била исправна за пиће, преусмјерили за градњу највећег вјештачког језера у БиХ", рекао је Нинковић новинарима у Бањалуци.

Он тврди да према овим извјештајима Института, Станивуковић и Золак "трују Бањалучане и дјецу" водом и сазнањем да мјесецима уназад вода није исправна и да нису урадили ништа да се то спријечи.

Коментаришући налазе из института из Београда и Загреба који говоре да је вода у Бањалуци исправна за пиће, што је објављенао и на сајтовима "Водовода" и Градске управе Бањаука, Нинковић каже да не може да улази у начин узорковања воде.

"У налазима Института за јавно здравство Српске јасно стоји датум, локација узорковања те резултати микробиолошких испитивања са печатом и потписом оног ко је урадио анализу", закључио је Нинковић.         

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана