Нинковић тужио Станивуковића

ГС
Foto: D. Rakita

БАЊАЛУКА – Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић поднио је кривичну пријаву против градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића због како је рекао ненамјенских трошења буџетских средстава из претходне године.

"У прилог чињеници да не треба да се усвоји ребаланс буџета за претходну годину постоји неколико битних ставки, а једна је од њих је да смо од ресорног министарства почетком године одговор да фискална година подразумијева календарску годину, те да је немогуће усвојити ребаланс за 2023. годину у току ове године. Такође, од градоначелника смо добили приједлог ребаланса који је умањен за шест милиона путем амандмана које је он уложио, те нисмо добили одговор од министарства по том питању", казао је Нинковић, те додао да су увидом у консолидовани извјештај утврђено да је скоро 16 милиона потрошено на ставке које које нису биле предвиђене у буџету, или за оне које су биле планиране али су пробијене одређеним износом.

"Оно што је важно рећи јесте да смо почетком прошле године подигли кредит од 25 милиона, али смо утврдили да је од тог износа извршена пренамјена од 10 милиона, да ли подижући одређене ставке унутар кредита за које није имао сагласност Скупштине, или изостављајући одређене ставке за које није ни почео реализацију, а имао је намјенска средства за то", казао је Нинковић.

Како је рекао, постоје и пројекти који нису постојали у буџету, а опет су потрошне средства, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана