Нинковић тражи поништење печата, одлуке Скупштине града на чекању

Ј. Са.
Нинковић тражи поништење печата, одлуке Скупштине града на чекању

БАЊАЛУКА – Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић је предао иницијативу Министарству управе и локалне самоуправе Републике Српске да се актуелни печати локалног парламента пониште.

Док печати не буду поништени и израђени нови на чекању је реализација свих одлука градског парламента.

Печати чије поништење тражи Нинковић се налазе у кабинету предсједника локалног парламента на којем је градоначелник Драшко Станивуковић прошлог мјесеца  промијенио браве и тиме Нинковићу онемогућио приступ.

Д је та иницијатива предата потврдили су прво потпредсједник Скупштине града Саша Чудић који је додао да се сада чека издавање нових печата, а касније и Нинковић

Скупштина града Бањалука је на претходна два засједања усвојила сет одлука које би требале да извуку из кризе предузеће “Аквана”, а осим тога именовани су и в.д. начелници неколико одјељења.

Чудиц је напоменуо да ове одлуке неће моћи бити печатиране и потписане док се не издају нови печати.

-Исто ће бити и са одлукама које Скупштина града донесе на наредним засједањима, све док не добијемо нове печате. Скупштина града може доносити одлуке, али оне ће тек када добијемо нове печате моћи ићи у даљу процедуру као што је објава у Службеном гласнику те реализација - објаснио је Чудић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана