Нинковић: Термин редовног засједања након консултација

Срна
Foto: Бањалука.рс.ба

БАНЈАЛУКА - Предсједник Скупштине града Бањалука ЛЈубо Нинковић рекао је да ће након консултација са шефовима одборничких клубова одредити термин редовног скупштинског засједања.

”Договор је да у складу са посланичким могућностима извршим консултације са шефовима клубова и одборницима и закажем термин који свима одговара и да градоначелник не може радити посао предсједника и потпредсједника Скупштине града и тражити и сазивати сједницу мимо Пословника”, рекао је Нинковић.

Нинковић је истакао да је договор да он одреди тачан термин за редовно засједање градског парламента у складу са својим надлежностима.

Он је подсјетио да је за сутра заказан наставак 15. ванредне сједнице Скупштине града.

“Сутрашња сједница ће почети у 9.00 часова, па засиви од свега што може бити и да ли ће бити уопште бити завршена и закључена сутра”, рекао је Нинковић и додао да се на дневном реду налази Приједлог ребаланса буџета града за 2023. годину.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић изјавио је након састанка са руководством и одборницима у Скупштини града Бањалуке да и даље није познат термин одржавања редовне сједнице Скупштине града.

Станивуковић је рекао да, упркос спремности одборника, предсједник Скупштине није предложио термин сједнице Колегијума нити Скупштине града.

Он је нагласио да извршна власт не може да ради без усвајања кровних докумената у Скупштини града, те у име Бањалуке упутио молбу да се што прије закаже сједница како би могло да се настави са рјешавањем текућих питања.

Станивуковић је позвао одборнике да усвоје ребаланс због корисника који чекају своје уплате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана