Нинковић: Станивуковић паре потрошио на своје миљенике и путовања VIDEO

Јасмина Салопек
Нинковић: Станивуковић паре потрошио на своје миљенике и путовања VIDEO

БАЊАЛУКА – Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић је више од 350.000 КМ потрошио на само 16 радника, а што је утврдила буџетска инспекција и за то сам поднио кривичну пријаву, тврди предсједник Скупштине Града Љубо Нинковић.

-Паре је трошио на 16 радника, својих миљеника, елитног одреда. Такође, радницима по уговору о дјелу, њих 116, да је давао само по 1.500 КМ за годину дана то је два и по милиона. Потрошио је паре које припадају пољопривредним произвођачима и корисницима туђе његе и помоћи - рекао је Нинковић и додао да је само 230.000 КМ Станивуковић дао  за путовања на која је водио фотографе, али и субвенције својој тетки да отвори фризерски салон.

- Због тога је радницима Градске управе угрожена 12 плата - додао је Нинковић.

Рекао је да жели да разјасни „неколико тема и дилема које су Станивуковић и градски менаџер Бојан Кресојевић и неки одборници ПДП-а гурнули у јавност“.

-Добио сам захтјев за сједницу Скупштину гдје желе да се ријеши питање 12.плате радника Градске управе. Станивуковић је дванаесту плату потрошио на нешто друго за шта ће кривично одговарати – истакао је Нинковић.

Према његовим ријечима,  три и по милиона потрошена су мимо буџета.

- Од та три и по милиона могло се дати Дому здравља, центру за социјални рад, дати субвенције пољопривредницима- каже Нинковић.

Нинковић је прозвао и предсједника Синдикалне организације Радослава Гојковића који је тражио сазивање ванредне сједнице за усвајања ребаланса буџета како би радници Градске управе добио 12. плату.

-Да сам на твом мјесту забио би се у ону твоју кафану - рекао је он.

Нинковић од Станивуковића тражи да већ данас достави изводе свих рачуна Града Бањалука да се види  колико то новца има у буџету.

-Да видимо ту донацију од шест милиона, ако нема пара- иде кривична пријава као кућа, Бог га неће спасити - закључио је Нинковић.

Нинковић је одржао састанак са родитељима и старатељима особа са потешкоћама у развоју, који су се и данас окупили испред Градске управе због кашњења исплата за туђу његу.

Предложио им је да Станивуковићу упутне захтјев за одржавање хитне ванредне сједнице на којој ће се наћи само једна тачка, а то је исплата заосталих средстава града према Центру за социјални рад.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана