Нинковић: Ако не уђем у канцеларију, сједницу ћу заказати на степеницама испред Градске управе

ГС
Нинковић: Ако не уђем у канцеларију, сједницу ћу заказати на степеницама испред Градске управе

БАЊАЛУКА - Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић рекао је да градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић наставља са опструкцијама и манипулише јавношћу, а све да би, како каже, "прикрио свој циљ, а то је да земљиште 'Акване' преда у руке тајкуна“.

- Циљ нам је био да на ванредној сједници говоримо о рјешењима за „Аквану“. Градоначелник није дозволио да се дође до рјешења, јер тако не би могао својим тајкунима да понуди земљиште - рекао је Нинковић  за РТРС.

Нинковић је рекао да ће, уколико данас не буде могао да уђе у канцеларију, сјести на степенице испред Градске управе и у 15 часова заказати ванредну сједницу Скупштине о рјешавању кризе у „Аквани“.

Он је навео да ће наредних дана бити размотрена могућност опозива градоначелника.

Синоћ је одржан протест испред бањалучке Градске управе у организацији градоначелника. Након што је пријед два дана прекинута сједница Скупштине града из безбједносних разлога, јуче су закључане канцеларије које користи скупштинско руководство.

Нинковић је рекао да су на вратима канцеларија промијењене браве по налогу градоначелника, чиме је онемогућен рад овог тијела. Станивуковић тврди да скупштина не жели да обавља свој посао, те најављује наставак борбе.

Ванредна сједница Скупштине града о рјешавању кризе у „Аквани“, одгођена је због безбједносних разлога. Из „Акване“ су саопштили да неће могући исплаћивати плате и да су од данас базени у Борику затворени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана