Нинковић: Станивуковић кроз ребаланс буџета жели испеглати ненамјенско трошење новца

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић изјавио је данас да неће дозволити одржавање сједнице градског парламента како би, како је навео, градоначелник Драшко Станивуковић кроз ребаланс буџета за ову годину могао да испегла ненамјенско трошење новца.

Нинковић је навео да је Станивуковић јуче изјавио „да се са шест милиона донација, које је наводно обезбиједио, не могу ријешити плате радника у Дому здравља, Центру за социјални рад и у вртићима“, преноси Срна.

Он је истакао да не треба дозволити да се донацијама попеглају Станивуковићеве криминалне радње у прошлој години.

„Ми нећемо бити дио тога. Рјешење сам давно понудио и то јесте одговарајућа реалокација средстава, што сви знају, те да се исплате плате. Али, он то неће да прихвати“, рекао је Нинковић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Истакавши да донацију, о којој говори Станивуковић, нико у Скупштини неће одбити ако се она испостави као законита, Нинковић је подсјетио да је Станивковић јуче рекао да од тога не може да издвоји средства за социјална давања и покрије све друге трошкове.

Нинковић је навео да је то замајавање у ствари потврда да градоначелник покушава да ријеши своју одговорност коју је направио ненамјенским трошењем вишемилионских буџетских средстава, те да град сада не би био у озбиљном проблему да се није тако понашао.

Према његовим ријечима, Станивуковић се сада бори за своју главу јер ако се докаже кривична одговорност неће моћи да буде кандидат за градоначелника на наредним локалним изборима.

„Гарантујем вам да ће градоначелник, ако надлежни органи у току идуће године убрзају истраге по кривичним пријавама против њега, прије истека мандата са лисицама изаћи из Градске управе“, рекао је Нинковић.

Он је додао да приједлози Станивуковића нису изводљиви у пракси, те да довољно о свему томе говори чињеница да за сада није добио одговор на своје отворено писмо властима Српске да реагују на скупштинску већину која не жели да закаже сједницу за усвајање ребаланса буџета.

„Овдје је ријеч о новцу Бањалучана који је он злоупотријебио и зато мора одговарати. Буџет града за наредну годину је изгласан и Станивуковић из њега може да троши већ од 3. јануара. Ако неће, његов проблем“, рекао је Нинковић.

Станивуковић је у писму навео како је за Бањалуку обезбиједио донаторска средства у износу од шест милиона КМ и да је ребаланс пријеко потребан како би у граду наставио функционисати јавни превоз, да би корисници туђе његе и помоћи добили накнаде, а примања запослени у Центру за социјални рад и други.

Он је навео како ће, уколико се не усвоји ребаланс, првих дана Нове године „непотребно настати социјална криза“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана