Нинковић: Станивуковић „Аквану“ довео у проблеме да би тамо градили станове

Јасмина Салопек
Нинковић: Станивуковић „Аквану“ довео у проблеме да би тамо градили станове

БАЊАЛУКА – Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић најавио је за сутра ванредну сједницу овог тијела, на којој ће одборници расправљати о проблемима у “Аквани”, а градоначелника Драшка Станивуковића оптужио је да је својим потезима ову фирму довео у проблеме.

Тврди да  Станивуковић има намјеру да гради насеље на мјесту “Акване” те да је ријеч о пројекту „Футур 2“.

- Именовао је свог директора из ПДП-а, тј свој кадар. Наставио је да проблематизије тему из дана у дан док нисмо дошли у ситуацију у којој смо данас. Почетком 2021. Станивуковић је представио идејно рјешење, те је, по том пројекту, требало је да се на земљишту Акване гради 60.000 квадратних метара стамбеног простора – навео је Нинковић.

Додао је да је прошле године Станивуковић повукао одлуку о кредитном задужењу од два милиона, којим би били ријешени сви проблеми “Акване”.

-Током прошле године тадашњи директор подноси оставку, а Станивуковић повлачи жалбу града којом на тацни предаје земљиште града у власништво „Акване“ и омогућава јој да се упише као власник - рекао је он и додао да су повјериоци одмах “потрчали да зграбе ово земљиште”.

- Овим потезом је омогућио да земљиште буде мета свих ивеститора који желе да закопају базен и дјеци онемогуће купање и љетне дане како би се реализовао пројекат „Футур 2“- каже Нинковић нагласивши да је Станивуковић свјесно реализовао све ове потезе.

Додао је да се паушалном рачуницом лако дође до закључка да би зарада била више милионска.

-Ако би зарада била само 500 КМ по квадрату, то значи да би инвеститори зарадило 30 милиона КМ - нагласио је он.

Сједница Скупштине града на којој ће се пред одборницима наћи и питање „Акване“ почеће сутра у 12 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана