Нинковић прекинуо ванредну сједницу, Бабић Моравац покушала да је настави

ГС
Foto: Бањалука уживо

БАЊАЛУКА - Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић прекинуо је данашњу ванредну сједницу на којој одборници нису успјели да се усагласе о предложеном дневном реду.

Након што је Нинковић прекинуо сједницу, одборници ПДП-а затражили су да Скупштини предсједава најстарији одборник с циљем усвајања ребаланса буџета за прошлу годину.

Смиљана Бабић Моравац, одборница ПДП-а је, како пише портал Бањалука  потом сјела на Ниниковићево мјесто и наставила да води сједницу Скупштине града, али је СНСД убрзо потом затражио паузу која је у току.

Нинковић је у обраћању одборницима рекао да сједницу прекида због техничких проблема, јер не постоји могућност улагања амандмана будући да има правна дилема да ли је реалокација могућа до краја јануара или не.

Он је рекао да ће обавјештење за наставак засједања бити или током сутрашњег дана, у суботу, 13. јануара, или понедјељак, 15. јануара.

-Молим све одборнике да буду на располагању стручној служби Скупштине града како би заказали наставак ове сједнице за сутра, суботу или за понедјељак - рекао је Нинковић.

Нинковић је јуче напоменуо да је на дневном реду једна тачка са неколико реалокација, у вези са јавним установама, те навео да је прије седам дана у договору са коалиционим партнерима заказао ванредну сједницу градског парламента.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић позвао је раније данас одборнике да се на дневни ред уврсти ребаланс буџета за 2023. годину без кредитног задужења.

Скупштина града почела је сједницу са више од два часа закашњења и неколико пута је прекидана паузама.

У Градској управи Бањалука јутрос су се поново окупили родитељи и старатељи лица са потешкоћама у развоју, као и предсједници неколико бањалучких мјесних заједница незадовољни што им град није исплатио накнаде.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана