Нинковић предложио да сједница буде у понедјељак

Г.С.
Нинковић предложио да сједница буде у понедјељак

БАЊАЛУКА - На јучерашњој, најављеној сједници Колегијума Скупштине града није се појавио градоначелник Драшко Станивуковић, након чега се отворила расправа о томе да ли ће бити одржан колегијум, а дошло је и до инцидента.

- Овдје нису људи које сам позвао. Ко ће дати одговоре одборницима за материјал? Ја нисам позвао градског менаџера, него предлагача. Обавеза градоначелника је да одговори да ли ће доћи или не - рекао је предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић.

Он је предложио да сједница ипак буде одржана у понедјељак. Градски менаџер Бојан Кресојевић казао је да је градоначелник на службеном путу.

- То не утиче на одржавање сједнице. Могу да пружим образложења о документима у чијој изради сам учествовао по налогу предлагача. Овај колегијум је битан због многих важних питања попут проблема предузећа "Аквана" - рекао је Кресојевић.

Потом је одборник Покрета "Бањалука зове" Саша Лазић ударио шаком о сто и поцијепао преглед материјала сачињен од 94 тачке.

- Ја сам овдје дошао да се договоримо, која је позадина овога, ја не знам - рекао је Лазић који је и псовао. Он је рекао да су након позива дошли на састанак, нажалост, неуспјешно јер никакав договор немају.

- Волио бих да грађани дођу овамо и да ово све преузму, све црвене линије су пређене. Извињавам се што присутни морају да слушају моје псовке и фрустрације, али има много важних питања која чекају. Неко неког овдје лаже, а не зна се ко кога - казао је Лазић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана