Нинковић поднио пријаву против Станивуковића због скупљег паркинга

Јана Кезић
Foto: J. Кезић

БАЊАЛУКА - Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић поднио је Окружном јавном тужилаштву кривичну пријаву прозтив градоначелника Драшка Станивуковића „због злоупотребе службеног положаја у вези са поскупљењем паркинга у Бањалуци“.

Објаснио је да да је поднио кривину пријаву јер је „градоначелник Станивуковић злоупотријебио службени положај у вези са поскупљењем паркинга у Бањалуци“.

- Он је прекршио закон, ово је надлежност Скупштине града. Намјерно је преузео ову надлежност и тиме завукао руке у џепове грађанима - рекао је Нинковић.

Нагласио је да су по закону многе категорије ослобођене плаћања паркинга, као што су инвалиди, цивилне жртве рата, породице погинулих бораца, старатељи лица са инвалидитетом, „који нису добили карте за бесплатни паркинг, јер су оне завршиле код оних које је градоначелник изабрао“.

- Затражићу од шефа Одсјека за паркинг и гараже тачан број тих људи и имена оних који су то добили а нису требали - рекао је он, те додао да ће обавијестити јавност чим дође до ових података.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана