Нинковић: Одлучен дневни ред, сутра сједница о кредитном задужењу Акване

Јасмина Салопек
Foto: Ј.Са

БАЊАЛУКА - Након завршене сједнице Колегијума Скупштине, предсједник Скупштине града Љубо Нинковић, потврдио да је одлучен дневни ред који ће се наћи на редовној Скупштини, те да ће сутра бити одржана ванредна сједница везана за кредитно задужење Акване.

Градоначелник Драшко Станивуковић незадовољан данашњим засједањем одборника, истакао је да сједница обухвата око 16 тачака без којих град може да функционише, док оне од круцијалног значаја скинуте.

- Данас смо пред собом имали преглед материјала са 92 тачке, те смо у  једном моменту дошли на свега 16, јер ове друге, битније, наводно нису по закону - рекао је Станивуковић истичући како му није јасно да то одједном није по закону.

- Послије овога, послије укидања многих тачака, дошли смо у ситуацију  као да сједница није ни заказана. Три године сам на овој функцији и ово је до сада највећа блокада - рекао је он.

Како каже, доношењем овакве одлуке, "нестале" су  тачке које доносе било какав приход градском буџету. 

- Не насиједајте на причу да  имамо сједницу, ми немамо сједницу. Немам других опција него да грађане позовем сутра испред Градске управе да нас подрже - наводи Станивуковић. 

Станивуковић је такође одговорио и на Нинковићеве прозивке у вези пројекта Футур 2, нагласивши да неће бити никаквих станова већ да ће се Аквана уредити да буде парк отвореног типа са дјечијим игралиштима и шеталиштем. 

 

Независни одборник Александар Петковиц  истакао је  да је огроман прилив новца спријечен, те да нема градње јер регулациони планови нису усвојени што је битно.

- Ово је удар, не само на Бањалуку, него и на Републички ниво. Доста је више игре са народом - рекао је Петковић додајући да је питање ко ће овдје остати, који народ, када наша омладина одлази. 

Саша Лазић, покрет Бањалука зове, истакао је да на колегијуму договорена сједница за 6. јул али преко педесет тачака је скинуто.

"Безвезе је одржавати ову сједницу, јер су све важне тачке скинуте", рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана