Нинковић: Нудимо рјешење за "Аквану", на градоначелнику одговорност

ГС
Нинковић: Нудимо рјешење за "Аквану", на градоначелнику одговорност

БАЊАЛУКА - СНСД нуди рјешење за ванредну сједницу како би се спасила "Аквана", рекао је на конференцији за новинаре Љубо Нинковић, предсједник Скупштине града Бањалука.

Истакао је да је добио акт градоначелника Станивуковића о повлачењу докумената са наредне сједнице и да због тога не може тренутно најавити колегијум јер нема дневног реда.

"Станивуковић је рекао да ће доставити нове материјале, али акти нису достављени данас до13 часова и ја због тога нисам у могућности да сазовем колегијум сједнице скупштине града. Ми не признајемо потписнике и тражимо конкурс за начелнике одјељења. Налазимо се у озбиљном проблему јер имам информацију да ће доставити материјале у којима ће он бити једини достављач материјала и тако не можемо знати ни ко је предложио коју тачку, а инвеститори ништа неће знати. Скупштина града је спремна све да уради да се спаси "Аквана", нека уради реалокацију средстава и већ у недјељу нека буде сједница да се спаси. Друго рјешење поред акта, нека упути комплетну информацију о раду "Акване" и да расправљамо на сједници о томе и да сва јавност буде упозната са свим проблемима који се тамо дешавају. Сва одговорност је на градоначелнику уколико не дође до рјешења, јер смо ми понудили све што је до нас", навео је Нинковић.

На питање да ли је политички интерес важнији од градског земљишта вриједног 20 милиона КМ, Нинковић понавља да су они понудили рјешење, те је сва одговорност сада на градоначелнику Станивуковићу.

"Понављам да смо ми понудили рјешење и да већ ових дана можемо сазвати ванредну сједницу да расправљамо о овом проблему", казао је Нинковић
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана