Нинковић: Нисам добио позив за састанак код градоначелника

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА - Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић изјавио је Срни да од градоначелника није добио позив за данашњи састанак у Градској управи са представницима клубова одборника, релевантним субјектима и грађанима, оцјењујући да је могуће да Драшко Станивуковић покушава да одговорност пребаци на њега.

"У овом тренутку физички немам приступ канцеларијама Скупштине града и свом кабинету. Тако да, уколико је градоначелник позив послао поштом, писано на кабинет или службено на мејл, не знам како је очекивао да ја то видим. Колико сам информисан, шефови клубова добили су телефонски добили позив да дођу на данашњи састанак, а ја тај позив нисам упратио", рекао је Нинковић.

Нинковић је оцијенио да је могуће и да на овај начин градоначелник покушава да ту врсту одговорности пребаци на њега.

Према његовим ријечима, на сутрашњој ванредној сједници требало би да се расправља о избору вршиоца дужности начелника одјељења у Градској управи, те указао да је Станивуковић те људе од самог почетка мијењао.

"Станивуковић тврди да је у Одјељењу за финансије Божана Шљивар по овлаштењу потписник, а она се у мејлу који шаље Скупштини града потписује као савјетник у кабинету градоначелника. Тако је наведено и на вратима њене канцеларије", навео је Нинковић.

Он је рекао и да појединци који су овлаштени потписници имају потврђене оптужнице, о чему градоначелник очито није водио рачуна, јер није покренут дисциплински поступак против њих.

Нинковић је истакао да је градоначелник тиме што је рекао да ће предложити вршиоце дужности начелника одјељења признао да је у протекле три године радио мимо Закона о локалној самоуправи.

"Нама је ово само потврда да је у посљедња два-три мјесеца колико причамо о овоме Станивуковић коначно признао да није радио у складу са законом и то је једино што је важно како бисмо сутра могли приступити избору тих људи", нагласио је Нинковић.

Он је појаснио да вршиоци дужности начелника и начелници који буду изабрани конкурсом су једино што Закон о локалној самоуправи третира као законско рјешење и на томе скупштинска већина инсистира.

"О стручним квалификацијама тих људи не могу у овом тренутку да причам, јер је то ствар већине и сваког одборника појединачно. Кад доставе биографије, онда ћемо се изјашњавати кроз дискусију и гласању о свакоме од њих", навео је Нинковић.

Из Градске управе саопштено је раније да ће ванредна сједница Скупштине града бити одржана сутра, док је редовна сједница планирана за четвртак, 6. јул.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић изјавио је данас да се предсједник Скупштине града Љубо Нинковић није одазвао данашњем састанку у вези са одржавањем сједница Скупштине.

Он је навео да ће на сутрашњој ванредној сједници Скупштине града предложити вршиоце дужности начелника одјељења у Градској управи, наводећи да ће приједлог бити исти они људи који су као овлаштени потписници радили тај посао уназад готово три године. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана