Нинковић и Станивуковић прозвали неоговорне одборнике, наставак сједнице сутра

Ј. Са, Агенције
Нинковић и Станивуковић прозвали неоговорне одборнике, наставак сједнице сутра

БАЊАЛУКА - Након што је данас због недостатка кворума, тачније мањка одборника, који се нису вратили са редовне паузе, предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић прекинуо сједницу Скупштине, њен наставак заказан је за сутра у седам часова.

Нинковић је изјавио да се одборници у градском парламенту морају понашати одговорно јер је данас покушавао да обезбиједи већину за кворум да се одржи сједница, али без успјеха.

-Нисмо били у прилици јутрос ни да одржимо сједницу Комисије за избор и именовање, због чега смо каснили и са почетком сједнице. У 14 часова смо договорили наставак након редовне паузе и у 14.15 часова већина одборника се није појавила. Ово је неодговорност одборника према грађанима- рекао је Нинковић вечерас и захвалио оним одборницима који одговорно раде свој посао.

Нинковић је навео да му није у интересу да се сједнице не одржавају, али и да су околности у којима функционише заиста тешке.

-Одборнике који не долазе на сједнице почећу лично да критикујем и да тражим личне одговорности. Са градоначелником сам договорио да ћу преузети одборнике скупштинске већине, а он исто скупштинске мањине да разговарају - поручио је Нинковић.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић позвао је све одборнике на одговорност и да раде свој посао.

- Жао ми је због неодговорности појединих одборника, а ово је, нажалост, постала негативна пракса. Свугдје у свијету је нормално да одборници долазе и раде свој посао. Имамо десетак одборника који свој посао раде одговорно. Позивам све на одговорност - нагласио је Станивуковић.

На предложеном дневном реду сједнице су 34 тачке, укључујући Нацрт ребаланса овогодишњег градског буџета којим је предвиђен износ од 238.049.000 КМ што је за 24.295.000 КМ више него претходни од 213.754.000 КМ.

Одборници су требали расправљати и о неколико иницијатива за измјене регулационих планова, а на дневном реду се налазило и више тачака које се односе на закупе под посебним условима, те кадровска питања, као и приједлог одлуке о измјенама и допунама Пословника Скупштине.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана