Нинковић и Ђајић организовали протест поред кружне раскрснице: Станивуковићу се мора стати на реп

ГС
Foto: Независне

БАЊАЛУКА - Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић, предсједник бањалучког одбора СНСД-а Владо Ђајић и још неколико одборника бањалучке скупштине, организовали су протест код кружне раскрснице код „Екватора“, због, како су навели, њене нелегалне градње.

-Раскрсница изграђена нелегално. И поред упозорења Републичког инспектората Станивуковић је изградио ову раскрсницу -  рекао је Нинковић, те додао да тражи од инспектората да настави своју процедуру.

-Ја нисам за рушење, али данас смо дошли у ситуацију да кружна раскрсница није у складу са регулационим планом, а нелегално је срушена и Крајишка кућа која је била у одличном стању - објаснио је он, преносе „Независне“.

Поднесено је, како каже, више кривичних пријава везаних за рушење објакта „Крајишке куће“ која се налазио поред раскрснице.

-Тражићу састанак са директором Инспектората како ни доказали да је ово правна држава - рекао је он те додао да ће тражити ургенцију тужилаштва како би видио у којој су фази кривичне пријаве у вези са „Крајишком кућом“, те ће тражити састанак и са Заводом за заштиту културно –историјског и природног насљеђа како би видио у којој фази је заштита бунара из средњег вијека и зашто су дозволили да се радови наставе.

-Човјек нема никакав ваљан папир за све што је урадио град је постао градилиште и не развија се како треба. Ово је град у ком се морају поштовати закони - закључио је он.

Што се тиче за сутра најављеног састанка са градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем у 11 часова, истакао је да ће се прво консултовати са коалиционим партнерима.

-Њему се мора стати на реп, његова реакција је као да сам дјечаку узео играчку из руку па се расплакао -рекао је он.

Он објашњава да новац од прихода за непокретности није намијењен само за социјална давања већ за све активности, као што је, како каже, и ова која је потпуно нелегална.

-500 хиљада ће коштати само статуа са коњем, а три милиона језеро са водурином, и још много тога - рекао је он те додао да је Станивуковићу жао што више неће имати средства за глупости које прави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана