Нинковић: Градски буџет оштећен за више од 360.000 КМ

Срна
Нинковић: Градски буџет оштећен за више од 360.000 КМ

БАЊАЛУКА - Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић изјавио је да је градски буџет у протекле три године оштећен за више од 360.000 КМ због нелегалне исплате плата за 16 запослених у кабинету градоначелника Драшка Станивуковића.

Нинковић је подсјетио да је 8. јуна против Станивуковића предао кривичну пријаву Окружном јавном тужилаштву Бањалука у којој је навео имена 16 особа, као и захтјев за инспекцијски надзор при Министарству управе и локалне самоуправе Републике Српске како би се утврдило да ли је дошло до злоупотребе јавних средстава, службеног положаја и да ли су одређеним људима исплаћена додатна средства на плате.

Он је појаснио да је 5. јула из ресорног министарства добио обавјештење о извршеном инспекцијском надзору у Градској управи, којим је потврђено да је противправном исплатом плата за одређене запослене нанесена финансијска штета градском буџету.

Према његовим ријечима, у кабинету Станивуковића се понашају бахато и занима их само трошење градског новца.

"Након што је управна инспекција обавила надзор, утврђено је да је свака од 16 особа наведена у мојој кривичној пријави добила одређени проценат на плату. Они су имали сви по 45 одсто на плату", рекао је Нинковић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је поручио да је у кривичној пријави навео само 16 људи који су остварили противправну имовинску корист, те да му није у интересу да плате буду смањене осталим радницима запосленим у градској администрацији.

Нинковић је рекао да ће се заложити да се по закону сваком запосленом у Градској управи нето плата повећа за по 300 КМ.

"Обавио сам разговоре са свим коалиционим партнерима и сви одборници СНСД-а, ДЕМОС-а, Социјалистичке партије ће подржати ову иницијативу за повећање плата за по 300 КМ", рекао је Нинковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана