"Нијемци ће отварати ординације у Бањалуци": Познати љекар тврди да стижу страни стоматолози

ГС
"Нијемци ће отварати ординације у Бањалуци": Познати љекар тврди да стижу страни стоматолози

У Републици Српској се све више развија дентални туризам захваљујући прије свега нашој дијаспори из Западне Европе.

Сада се шушка да су њемачки стоматолози увидјели да губе пацијенте због чега неки размишљају да отворе ординацију у Бањалуци.

Ову информацију има познати офтамолог из Бањалуке Бојан Козомора, који је своја сазнања подијелио на друштвеној мрежи “Икс”.

– Стоматолог из Њемачке увидио да му велики број пацијената одлази у наше крајеве на лијечење. И не само то. Дијаспора све више са собом води и своје пријатеље Нијемце. Ускоро отвара своју ординацију у Бањалуци у којој ће лијечити те исте пацијенте по нашим цијенама – написао је Козомара.

Једном кориснику на овој друштвеној мрежи није било јасно како је таква опција исплатива њемачком стоматологу.

– Зашто да не. Покрије тржиште у својој матичној земљи са два пута јефтинијом радном снагом, цијенама закупа простора, материјала, пореза… – додао је Козомара, преноси Српскаинфо.

Све стоматолошке ординације имају посебне понуде за пацијенте из иностранства, па тако нуде бесплатан превоз, а ако ће потрошити више од одређене суме (више од 1.500 евра) нуде бесплатан смјештај, телефонски број из неке од мрежа у БиХ и слично.

Иначе, стоматолошке ординације у Бањалуци су ових дана крцате страним пацијентима, нарочито Словенаца, који су традиционално стигли у Бањалуку за божићне и новогодишње

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана