Ничу три вртића са 500 мјеста за малишане: Како напредују радови

К.Ш.
Ничу три вртића са 500 мјеста за малишане: Како напредују радови

У току је изградња вртића у насељу Новоселија, гдје ће већ у септембру бити обезбијеђена додатна мјеста за боравак малишана из овог насеља.

Радове на овој локацији обишао је и градоначелник Драшко Станивуковић са сарадницима, који је поручио да је ово један од три вртића која се граде са циљем да се обезбиједе додатна мјеста у јавним вртићима.

- Бањалука ће за тридесетак дана добити три нова вртића и скоро 500 додатних мјеста за наше малишане. Градимо вртић у насељу Новоселија, које до сада није имало ниједан вртић. Уз то вртић радимо и у насељу Паприковац, као и у насељу Борик у којем постоји потреба за додатним мјестима - поручио је градоначелник.

Говорећи о самом пројекту вртића у Новоселији, градоначелник је рекао да ће на овој локацији, односно у склопу ОШ “Милан Ракић” бити уређен простор површине 230 квадрата, са више просторија уређених по свим стандардима, као и двориште површине око 300 квадрата. Он је додао да ће изградњом ових вртића бити  значајно смањене листе чекања, али и подсјетио на то да су повећане и субвенције за приватне вртиће.

- Субвенције сада износе 150 КМ мјесечно, а крећемо се ка томе да потпуно изједначимо цијене приватних и јавних вртића - рекао је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана