Ничу три оазе за одмор поред Врбаса

Милош Васиљевић
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Иако временске прилике не иду наруку када је ријеч о туристичкој сезони, Врбас као један од бањалучких симбола, дочекаће ово љето са до сада највише уређених плажа на којима ће моћи уживати сви посјетиоци.

Радови на плажи између Зеленог и градског моста увелико трају, а из Градске управе за "Глас Српске" кажу да ће до почетка сезоне бити завршена реконструкција плаже Врућица, плаже у Српским топлицама те оне на потезу између градског и Зеленог моста.

- Тако ће овог љета свим нашим суграђанима, али и туристима на располагању бити три нове оазе уз Врбас.

Уређење плаже на потезу од градског до Зеленог моста одвија се предвиђеном динамиком и ова зона постаће ново мјесто за уживање уз Врбас - рекли су из Градске управе.

Према њиховим ријечима, тај простор добиће нове клупе, лежаљке и мобилијар, као и кутак за уживање, а биће реконструисано и дјечије игралиште.

- Осим што се на овој локацији ради на потпуном уређењу обале Врбаса и плаже, вођени чињеницом да је ово једна од омиљених локација бројних спортиста и рекреативаца нашег града, овај дио биће обогаћен новим трим-стазама, шеталишним зонама, теретаном на отвореном, теренима за рукомет и одбојку на пијеску и другим спортским садржајима - казали су из Градске управе.

Како кажу, ужурбано се ради да плаже већ на почетку љета спремно дочекају прве купаче.

- Како би плажа била доступна купачима током љетних мјесеци, један дио ове плаже ускоро ће бити завршен и стављен у функцију, док ће други дио бити завршен у току љета - рекли су из Градске управе.

Мјештани насеља Обилићево нестрпљиво чекају да спортско-рекреативна зона на овом популарном мјесту заблиста у пуном сјају.

Становница овог насеља Милица Марић каже за "Глас Српске" да се нада љепшим данима, али и да ће ова плажа бити право мјесто за породични одмор.

- Радујемо се уређењу једног оваквог комплекса, а како чујемо биће ускоро и завршено. Морамо да чувамо Врбас и сваки његов дио. Уређење плаже и пратећих објеката биће једна иновација у којој ћемо породично уживати.

Љето је испред нас, доћи ће и топлији дани, а Врбас је савршен за одмор и уживање - рекла је Марићева.

Уређење обале

Градоначелник Драшко Станивуковић раније је рекао да је ово пројекат на који је Бањалука чекала деценијама.

- Наш град без ријеке је ништа, а некако се деценијама уназад склањала и бјежала од ријека и из објективних и оних необјективних разлога, тако да у посљедњих 20 година нисмо имали ниједно озбиљније уређење обала ријека, нову плажу или шеталиште уз обале - казао је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана