Ниче прва спортска дворана на Лаушу

Невена Рељић
Ниче прва спортска дворана на Лаушу

БАЊАЛУКА - Изградња нове спортске дворане на Лаушу, уз једну од највећих основних школа у граду ОШ “Свети Сава”, требало би да почне ускоро, након што је недавно изабран извођач ових значајних радова.

Најбољу понуду предложила је група понуђача, коју чине бањалучка предузећа “Тектон” и “Грађење Ђурић” са роком извођења радова од 300 дана. У току је жалбени рок те уколико не буде жалби на избор извођача, почеће реализација овог пројекта.

Директор ОШ “Свети Сава” Мирослав Попржен нагласио је да је нова спортска дворана веома значајна за ученике, али и за остале становнике Лауша.

- До сада није била могућа настава физичког васпитања за сву дјецу у нашој школи. Ученици од првог до петог разреда, због великог броја ђака, нису ни улазили у постојећу салу, тако да ће сада сви имати боље услове за похађање наставе - рекао је Попржен.

Додао је да ће бити рађено и на комплетном уређењу школског дворишта и вањског спортског терена те да ће дворану у слободним терминима за тренинге моћи користити бањалучки спортски клубови.

Начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар раније је изјавио да је спортска дворана већ годинама велика потреба ове школе, због чега је и одлучено да започне овај значајни подухват, укупне вриједности 1,35 милиона КМ.

Такође је нагласио да је дворана пројектована тако да ће се у њој моћи одржавати и такмичења у скоро свим спортовима. У оквиру овог пројекта биће обновљени постојећи школски терени за фудбал и кошарку те изграђене и трибине.

Тако ће Бањалука у периоду од неколико година добити три нове спортске дворане, након што је већ изграђена нова дворана на мјесту некадашњег “Шопинг центра” у Јеврејској улици, у коју је уложено више од милион марака. Отварањем дворане “Центар”, која се простире на 1.800 квадратних метара, спортисти су добили савремени објекат намијењен за тренирање, али и одржавање такмичарских и пријатељских утакмица са свом потребном инфраструктуром, уређеним свлачионицама и телескопским трибинама.

Старчевица

Упоредо са припремама за градњу дворане на Лаушу приводи се крају изградња будуће дворане уз ОШ “Бранко Радичевић” на Старчевици. У току је постављање фасаде, а упоредо с тим расписан је и тендер за унутрашње опремање дворане. Током досадашњих радова изграђен је и паркинг за потребе будућег објекта. Пројекат је вриједан 950.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана