Ниче нова оаза поред Врбаса

Г.С.
Ниче нова оаза поред Врбаса

БАЊАЛУКА - Почела је реконструкција и уређење спортско-рекреативне зоне на потезу од Градског до Зеленог моста, а радове је обишао и градоначелник Драшко Станивуковић.

Додао је да се на потезу од Градског до Зеленог моста ради потпуно уређење обале Врбаса, плажа, са трим-стазама, шеталишним зонама, теретанама на отвореном, дјечијим игралиштем, теренима за рукомет, одбојку и фудбал на пијеску и другим садржајима.

- Уједно овдје третирамо отпадне воде, односно очекује се и почетак градње колектора на Црквеној - нагласио је градоначелник.

Додао је да је Бањалука позната по врбаској ласти.

- На овом потезу радимо и скакаоницу на Зеленом мосту и ово ће бити читава променада која ће свијетлити - нагласио је градоначелник. Додао је да би радови требало да буду окончани у другој половини јула.

Истакао је да у посљедњих 20 година није било ниједног озбиљнијег уређења обала ријека, нове плаже или шеталишта уз обале те да је прошле године уређена плажа у Српским топлицама.

- Ове године обарамо све рекорде и градимо три километра обала уз Врбас и Врбању - навео је он. Извођач радова је фирма “Хидросплет” из Трна. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана