Ниче још један бањалучки парк: Зелена оаза посвећена краљу Твртку

Јасмина Салопек
Foto: Дражан Поздеровић

Бањалучани ће, као и многи туристи, ускоро моћи уживати у још једном парку, који ће бити смјештен у средишту нове кружне раскрснице код „Екватора“, а биће посвећен краљу Твртку I Котроманићу.

Радове је обишао градоначелник Драшко Станивуковић, који је истакао да је ријеч о почетку изградње другог од укупно пет паркова које ће Бањалука добити.

– Парк који градимо на овој локацији специфичан је и ово ће заправо бити бањалучка „Славија“, јер се налази у средишту највеће кружне раскрснице. На потезу од зграде Владе Републике Српске кретаћемо се поред Централног спомен-обиљежја, новог хотела Палас па све до највеће кружне раскрснице у чијем средишту ће се налазити један фантастичан сквер са монументом посвећеном Твртку I Котроманићу краљу Срба, Босне, Приморја и западних страна, с циљем да се покаже колико је дуга српска историја у Босни и Херцеговини – рекао је Станивуковић.

A group of men standing around a hole in the groundDescription automatically generated

Додао је да је вриједност инвестиције око 1,2 милиона КМ без монумента, те да су за ове радове прибављене све неопходне дозволе.

Према његовим ријечима, ускоро ће да започне и пројекат освјетљења Кастела вриједности око 800.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана