Нетфликс и доктор Ривас стижу у УКЦ РС

ГС
Нетфликс и доктор Ривас стижу у УКЦ РС

Водећи свјетски хирург Дијего Гонзалез Ривас из Шпаније, пионир и промотер минимално инвазивне грудне хирургије, посјетиће данас Универзитетско клинички центар Републике Српске (УКЦ РС) заједно са екипом Нетфликса.

Наиме, најпознатији свјетски провајдер медијских услуга и продукцијска кућа Нетфликснима документарни филм о доктору Ривасу и пратиће чувеног хирурга током извођења торакоскопских операција у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, а ријеч је о операцијама које се не изводе нити у једном центру у Европи.

Током овог хандс-он тренинга Дијего Гонзалес Ривас ће заједно са љекарима Клинике за торакалну хирургију на челу са доктором Марком Кантаром извести четири хируршка захвата.

Ово није први пут да др Ривас долази на УКЦ РС. Претходних неколико година је овај центар угостио престижног хирурга, али без сниматеља.

Ријеч је о стручњаку који је први у свијету имплементирао видео-асистирану торакоскопску хирургију, познату као ВАТС, чија примјена захтијева минималне инвазивне хируршке процедуре, посебно приликом операција карцинома плућа. До сада је обучио преко 500 врхунских хирурга широм свијета.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана