Ненад Талић о резултатима рада Спортског центра “Борик” и плановима: Побиједићемо и у овој утакмици

Маријана Миљић Бјеловук
Ненад Талић о резултатима рада Спортског центра “Борик” и плановима: Побиједићемо и у овој утакмици

БАЊАЛУКА - Спортски центар “Борик” у Бањалуци у 2019. години остварио је најбоље резултате у историји свог постојања, а захваљујући реализацији свих будућих пројеката град на Врбасу постаће центар спортских, али и других дешавања у региону и шире.

 

Директор Спортског центра “Борик” Ненад Талић, који је већ годину на челу ове установе, каже да су лани приходе од спорта повећали за 96,56 одсто у односу на 2018. годину.

- Ми смо у 2019. години премашили план који нам је град одобрио буџетом за више од 400.000 марака, када је у питању пружање услуга. То се није десило у историји Спортског центра “Борик”. Повећани су приходи од маркетинга, угоститељства, као и културно-забавних дешавања и закупа - навео је Талић и додао да имају велику подршку од градоначелника Бањалуке Игора Радојичића.

У склопу Спортског центра су дворана “Борик”, “Обилићево” и “Центар”, а биће им припојен и Соколски дом, који је захваљујући судским одлукама враћен у власништво града.

- Град је почео да гради и фудбалски терен са вјештачком травом поред тржног центра “Делта планет” и то ће бити у нашој надлежности, као и спортска дворана на Старчевици, чија је градња почела. Планирана је и изградња дворане на Лаушу у склопу Основне школе “Свети Сава”. Сви ти објекти биће под нашим окриљем - рекао је Талић.

Објекат дворане “Борик” постоји већ 45 година, а Талић истиче да у визуелном смислу за четири и по деценије није значајно улагано у ту зграду те да настоје да то промијене.

- Настојимо да приближимо људима све оно што радимо и чиме се бавимо. За сада смо успјешни у томе и тиме ћемо се водити и даље. Имамо добру сарадњу са спортским клубовима. Такође, покрећемо манифестације у својој режији и план нам је да их имамо све више и да захваљујући њима убирамо и што више прихода - рекао је Талић.

Навео је да су турнир у малом фудбалу лани подигли на највиши могући ниво те да је тај догађај био запажен у цијелом региону, али и шире.

- Томе су допринијели и промотори, односно најпознатији фудбалери из Европе, који су позивали људе путем линка да посјете турнир. Само од продаје улазница зарадили смо више него на протеклих пет турнира, иако је улаз коштао само једну марку. Имамо доста догађаја, када је ријеч и о борилачким спортовима, али и много више концерата него годинама уназад те других културних догађаја. Бањалука жели и воли “Борик” и жељна је пуног “Борика”, без обзира на то о којим садржајима је ријеч - навео је Талић и додао да услуге које нуде и уведене новине промовишу путем друштвених мрежа, али и медија те да то даје и те како добре резултате.

Једна од новина коју су лани увели је и “Бориков” споменар, у који се уписују сви они који су значили, значе и значиће за спорт. Талић наводи да имају успјешну сарадњу и са дворанама у региону, коју ће његовати и даље.

- Спортски центар “Борик” има један циљ, а то је да у “Борик” долази што више људи из спорта и да он буде центар спортских дешавања. Надамо се да нам планове неће пореметити ни вирус корона и да ће бити баш као што смо истакли на билборду са насловом “Побиједићемо заједно и ову утакмицу” - навео је Талић.

Када је ријеч о плановима за ову годину Талић наводи да планирају да организују Дан отворених врата, да би људе упутили у све што се налази у склопу Спортског центра “Борик”.

- Поред турнира у малом фудбалу, који ове године треба да прослави 45 година постојања, планирамо да покренемо и турнир у кошарци и да он постане традиција. Наставићемо и са организовањем гледања утакмица Борца, Звезде и Партизана. Осим тога планирамо да организујемо музеј спорта града, у којем би била излагана спортска архива, опрема, резултати и освојени пехари, а поставке ће бити мијењане мјесечно - рекао је Талић и додао да је у плану и реновирање дворана, али и ресторана у склопу дворане “Борик”, чиме ће услуге које пружају подићи на још виши ниво.

Карантини

Ненад Талић је рекао да су спровели све мјере у својим објектима, када је ријеч о епидемиолошкој ситуацији због појаве вируса корона.

- Дезинфиковали смо објекте, а радници носе заштитне маске и рукавице те држе дистанцу, а један број запослених ради од куће. Ми спремамо и достављамо храну за људе који бораве у дворани “Обилићево”, као и за оне који су смјештени у карантину у склопу Дома здравља и на Раковачким барама. Спремамо три оброка дневно за те људе, а за те намјене користимо новац из нашег буџета - навео је Талић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана