Нема склапања послова Топланe без сагласности Скупштине

Глас Српске
Нема склапања послова Топланe без сагласности Скупштине

Бањалука - Градоначелник Игор Радојичић би требало да има могућност да преговара о закључењу правних послова као што су давање концесије, јемство или слично како би се обезбиједио рад "Топлане", али за реализацију сваког појединачног уговора ће морати тражити сагласност Скупштине града.

Потврдио је то послије јучерашње сједнице Комисије за прописе, представке и спровођење Етичког кодекса Скупштине града њен предсједник Стојан Вукајловић.

Додао је да је дошло до промјене услова у односу на првобитни документ који су требали разматрати одборници на данашњем засједању градског парламента, чији је почетак заказан за 10 часова.

- Ранијим документом градоначелник је тражио да му Скупштина да сагласност да самостално закључује ове послове у износу до 3,5 милиона КМ, али то је промијењено и он би сада требало да добије овлашћење само за преговоре. Сваки уговор који жели да склопи иде на Скупштину града, која мора дати одобрење - навео је Вукајловић.

Градоначелник Игор Радојичић рекао је да  је "Хигат"

послије испоруке мазута у вриједности од 1,5 милиона КМ престао да снабдијева "Топлану" енергентом.

- "Топлана" је морала ићи у позајмице и нема залихе мазута до краја сезоне. "Хигат" има ексклузивни уговор и ако би ишли на раскидање, морали би ићи на међународну арбитражу, а то је јако скуп и дуготрајан процес - рекао је Радојичић.

Додао је да је у току конкурс за избор новог директора "Топлане".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана