Нема опасности у фонтани у парку Петар Кочић

Срна
Нема опасности у фонтани у парку Петар Кочић

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је да нема никаквог разлога за забринутост грађана због информација да је у фонтани у парку "Петар Кочић" страдао пас због струјног удара, јер надлежне градске службе током провјере ових навода нису нашле никакве проблем са инсталацијама.

"Информисан сам да је један пас угинуо скочивши у фонтану у парку жПетар Кочићж", рекао је Радојичић новинарима и подсјетио да према градским прописима, није дозвољено шетање паса у парку.


Радојичић је навео да радници градских служби свакодневно ручно чисте фонтану у овом парку, истичући да би се током тих послова вјероватно примијетило да постоји било какав проблем са инсталацијама.

Он је нагласио да су градске службе правовремене реаговале након пријаве овог инцидента и да је предострожности ради искључено електрично напајање у фонтани, али да није пронађено ништа што би указивало на проблем са електричним инсталацијама.

"На који начин и од чега је пас угинуо, ми немамо још налаз. Не знам да ли ће га радити ветеринари и каква је процедура", рекао је Радојичић.

Према његовим ријечима, вода у фонтани је промијењена, простор очишћен и може поново нормално да се користи.

Он је нагласио да фонтана није намијењена за игру домаћих животиња.

"Фонтана је украс и није за купање", навео је Радојичић и додао да нема разлога за било какву забринутост грађана.

Једна Бањалучанка објавила је на "Фејсбуку" да је њен пас, хаски, стар пет година, ускочио у фонтану да се расхлади и напије воде, али да се, чим је лизнуо воду, згрчио и пао.

Она је навела, да је ветеринар констатовао да је пас страдао од струјног удара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана