Некадашњи војни парк добија ново рухо

К.Ш.
Некадашњи војни парк добија ново рухо

БАЊАЛУКА - Некадашње војно игралиште код "Акване", мјесто према којем многи Бањалучани осјећају носталгију, ускоро ће засијати у новом издању као спортско - рекреативни комплекс.

Према ријечима градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, започели су радове на важном пројекту које је у посљедње вријеме постало простор који није безбједан за дјецу.

- Ово је био запуштени дио града у којем ће ускоро бити сви спортски садржаји, војни полигон за професионалне спортисте, теретана на отвореном, дјечије игралиште и сви спортски терени са трибинама – појаснио је Станивуковић и додао да је вриједност будућег комплекса 1,3 милиона КМ.

Према његовим ријечима, грађани ће добити потпуно нови простор за вријеме михољског љета, односно у октобру или новембру.

- Ово ће посебно красити простор за вожњу ролера, јер је много младих то тражило, а на трибинама ће бити зона за опуштање и сунчање – навео је градоначелник.

Како каже, било је много упита и за изградњу скејт парка код дворане Обилићево за који су урадили пројекат, те иду у просец јавне набавке.

- У наредне двије седмице би могао бити готов и кружни ток код "Акване", што значи да ће престати гужва која се тамо зна десити – рекао је Станивуковић.

Како наводи, нада се да ће Универзитет и инспекција дати сагласност за изградњу кружне раскрснице код Ауди сервиса, како би се и ти радови привели крају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана