Недјеља дјетета посебно обиљежена у породици Станковић: Три кревеца, три радости

Јасмина Перишић
Недјеља дјетета посебно обиљежена у породици Станковић: Три кревеца, три радости

Бањалука - Шестомјесечне тројке Катарина, Марија и Ана највећа су радост и богатство Драгана и Весне Станковић, житеља Чесме.

Поводом Недјеље дјетета бебе, рођене 20. априла, посјетили су у петак представници Министарства здравља и социјалне заштите и Јавног фонда дјечије заштите Републике Српске.

- Није честа ситуација да се рађају тројке. Мото овогодишње Дјечије недјеље је "Породица на првом мјесту", а Станковићи су заиста срећна породица. Прави су примјер како се у хармоничном окружењу подижу дјеца - рекла је помоћник министра здравља и социјалне заштите РС Бранка Сладојевић и уручила Станковићима пригодне поклоне.

Додала је да ресорно министарство подржава вишечлане породице, али да се акценат ставља и на бригу о дјеци без родитељског старања.

- У наредном периоду планирамо да развијамо хранитељство како би свако дијете имало породицу, с циљем да се вриједности породице врате на своје мјесто, јер је то право окружење у којем дијете треба да одраста - казала је Сладојевићева.

Директор Јавног фонда дјечије заштите РС Недељко Јовић рекао је да и ова установа традиционално сваке године у току Недјеље дјетета посебну пажњу посвети породици, дјеци и родитељству.

- Породица Станковић је једина породица у РС која је од прошле године добила тројке и даривали смо им 1.500 КМ. Кроз опрему за новорођенчад за троје дјеце моћи ће да добију још 750 КМ, и преко гранта Министарства породице омладине и спорта РС који пласира Фонд 1.800 КМ. Укупна помоћ овој породици је 4.050 КМ - рекао је Јовић.

Мајка тројки Весна Станковић каже да није лако истовремено подизати три бебе, те да је свака помоћ добродошла.

- Тешко је снаћи се са њих три, али у три кревеца су моја срећа и радост. Немам времена за одмор, али чим их погледам, срце ми је пуно и заборавим на све. Много ми помажу свекрва и свекар, али и двије тете које смо ангажовали. Једна је велика маза, друга је мало размажена, а трећа је већ мудрица. Хвала свима на поклонима - рекла је Станковићева.

Додала је да су је доктори упозоравали на ризичну трудноћу.

- Због тога сам лежала четири мјесеца у болници, али, на сву срећу, бебе су рођене живе и здраве - казала је Станковићева.

Помоћ

Недељко Јовић је истакао да је Фонд само поводом Дјечије недјеље издвојио око 35.000 КМ за подршку вишечланим и социјално угроженим породицама.

- Дио новца намијењен је и дјеци ратних војних инвалида и дјеци без родитељског старања, као и одређеним удружењима и организацијама који се баве дјецом - рекао је Јовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана