Недавно завршена сезона у воденом парку: На “Аквани” уживало 65.000 купача

Маја Станојевић
Недавно завршена сезона у воденом парку: На “Аквани” уживало 65.000 купача

БАЊАЛУКА - Упркос рестриктивним мјерама због пандемије вируса корона, базене “Акване” посјетило је минуле љетне сезоне 65.000 купача, изјавио је директор воденог парка Велибор Вукајловић.

Према његовим ријечима, доброј посјети су поред повољних временских услова допринијели занимљиви садржаји који су понуђени посјетиоцима.

- Сезона купања званично је затворена 31. августа. Надали смо се продуженом љету, односно да ће бити још лијепих дана за купање, међутим, наша очекивања нису испуњена па смо одлучили да ставимо тачку на ову успјешну годину. Без обзира на пандемију вируса корона, “Аквану” је посјетило 65.000 купача, а солидан приход, осим од улазница, остварен је и од угоститељских услуга. Љето је за нас било успјешно, али важније од свега је да су наши суграђани који су се код нас одмарали и освјежавали били изузетно задовољни - рекао је Вукајловић.

Истакао је да је пораст броја посјетилаца много већи у односу на претходне године, а са прошлом сезоном се не може ни поредити, јер није репрезентативна због пооштрених мјера против вируса корона.

- Од почетка ове сезоне смо се придржавали свих епидемиолошких мјера, а наши радници су редовно вршили дезинфекцију површина. Инспекција је врло коректно и професионално радила свој посао, а ове године нас је редовно посјећивала и није било замјерки - наводи Вукајловић.

Како каже, сезона је била испуњена разноврсним садржајима како за младе, тако и за старије.

- Приредили смо креативну радионицу у сарадњи са бањалучким вртићима за најмлађе посјетиоце воденог парка, а за старије смо организовали многобројна ноћна купања и концерт - објаснио је Вукајловић.

Један од редовних купача у воденом парку минулог љета била је Радмила Савић из Борика која је казала да је спас од великих врућина тражила на базенима.

- Из низа разлога нисам могла да одем на море, али ми није ништа недостајало на “Аквани”. Напротив, било ми је прелијепо. Станујем близу воденог парка, тако да са­м сваки дан са дјецом долазила и освјежавала се у базену. Цијене улазница су биле приступачне, а услови за одмор заиста добри. Оно што посебно желим да истакнем је хигијена, јер је све било беспријекорно чисто - вода, свлачионице и тоалети. Мени се исплатило купати и сунчати на “Аквани” - рекла је Савићева.

Профит

“Аквана” је почетком ове године добила нову управу која је, бар за сада, овом предузећу донијела позитиван резултат, са плусом од 54.294 КМ.

- Јавно предузеће “Аквана” је, закључно са 31. августом ове године, остварило приход од 1.401.219 КМ, а расход од 1.346.925 КМ, чиме је остварена добит од 54.294 КМ - рекао је Вукајловић уз напомену да су у истом периоду у претходних шест година остваривани минуси.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана