Небојша Мацановић, предсједник ГО Изворна СДС-а: Очекујемо преласке из владајуће странке

Д. С.
Небојша Мацановић, предсједник ГО Изворна СДС-а: Очекујемо преласке из владајуће странке

Бањалука - Неки чланови из странака владајуће коалиције у Бањалуци размишљају да пређу у нашу странку, потврдио је за "Глас Српске" Небојша Мацановић, предсједник бањалучког градског одбора Изворна СДС-а.

Није желио да каже о којој је странци је ријеч, него је само рекао да су чланови те партије незадовољни тренутним стањем у градском, али и у општинским огранизацијама.

- Њихова имена биће позната када за то дође вријеме - загонетно је поручио Мацановић. Владајућу коалицију у градском парламенту чине СНСД, ДНС и СП.

Каже да странку највише подржавају млади људи, што је и циљ странке - окупљање младих и образованих, који ће, како је нагласио, радити за будућност града и становнике, али и за Српску. Мото партије је, како је истакао, да само добра политика може спасити живот и част народа. Додао је да ће се странка у наредном периоду базирати на представљање програма који ће бити реалан, примјењив и остварљив у многим сегментима. Нагласио је да 70 одсто градског одбора чине људи који се нису до сада бавили политиком.

Бањалучки одбор фокусиран је, како је објаснио, и на формирање што више мјесних одбора те да у свих 57 мјесних заједница имају по одбор или повјереника.

- То би све требало да буде завршено до Изборне скупштине, када и очекујемо највећи прилив људи у странку - рекао је Мацановић.

Изборна скупштина странке заказана је за 28. фебруар на којој ће бити бирано руководство и страначки органи. Како је раније потврдио Славко Дуњић, члан Извршног одбора, за лидера странке биће предложен декан Правног факултета у Бањалуци Витомир Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана