Не одустају од својих захтјева: Родитељи и данас пред Градском управом

Ј. Са.
Foto: Ј. Салопек

БАЊАЛУКА - Други дан протеста испред Градске управе окупио је десетине родитеља и старатеља дјеце којима касне исплате, јер још нема одговора када ће добити свој новац.

Међу родитеље је опет изашао градоначелник Драшко Станивуковић, као и одборници Скупштине града Смиљана Моравац Бабић, Саша Лазић и Крсто Голијанин.

Родитељи питају шта се до сада чекало, али додају и да се не слажу са тим да се ребаланс буџета за претходну усваја у овој години.

Станивуковић се правда тиме да нема право реалокације те да се скупштина не одржава и зато се не могу усвојити битне ствари.

Незадовољни и изреволтирани, градоначелнику су упутили тешке ријечи. Назвали су га лоповом, казавши му да је "покрао читав буџет како би радио кружне раскрснице и токове".

Једна мајка упитала је Станивуковића зашто нису одобрили Центру за социјални рад пет милиона КМ, већ милион мање.

Он јој је одговорио да су у буџету имали мање приходе него што је било потребно и планирано.

Неколико родитеља градоначелника је назвало „Гринчом који је украо Божић овој дјеци и родитељима“.

Станивуковић је од родитеља тражио да против њега поднесу кривичну пријаву, да тужилаштво одради своје и да они преузму његову функцију и ријеше проблем.

Родитељи и старатељи кажу да желе да разговарају и са предсједником Скупштине града Љубом Нинковићем како би чули и његову страну приче, због чега ће у 12 часова да уђу "и са њим одрже прес".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана