Називе добило 30 улица у Драгочају и Рамићима

Г.С.
Називе добило 30 улица у Драгочају и Рамићима

БАЊАЛУКА - У насељима Драгочај и Рамићи утврђени су називи за 30 улица. Како би сви објекти индивидуалног и колективног становања на територији града имали тачну и потпуну адресу Одјељење за комуналне послове, у складу са одлуком о одређивању назива улица, тргова и дијелова насељених мјеста и обиљежавања зграда бројевима, ради на додјели назива улица и нумерацији објеката. Активно се ради на додјели назива улица у насељима са више од 2.000 становника.

На посљедњој сједници Скупштине града на приједлог овог одјељења усвојени су називи улица у Драгочају 13 и Рамићима 17 улица.

- У наредном периоду радиће се на додјели назива улицама у Пискавици и Поткозарју. Становници ових насеља имаће прилику да активно учествују у додјели назива улица и дају приједлоге, у сарадњи са савјетима мјесних заједница и Градском управом - истакли су из овог одјељења.

Све адресе биће уведене у јединствени адресни регистар града, који је на располагању свим институцијама у граду, као што су пошта, хитна медицинска помоћ, цивилна заштита, ватрогасци, полицијска управа итд.

Из одјељења подсјећају да се увјерење о кућном броју може добити подношењем захтјева за издавање увјерења о кућном броју Одјељењу за комуналне послове. Захтјев се предаје у канцеларију 16 на шалтер 1 или 2 уз копију посједовног листа или листа непокретности те не подлијеже наплати таксе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана